ΘΩΜΑΣ ΤΕΛΕΤΕΣ

Αποτεφρώσεις

Η αποτέφρωση νεκρών – μία πρακτική που στην υπόλοιπη Ευρώπη υφίσταται εδώ και δεκαετίες – αποτελεί πλέον πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Μεταφορά της οικογένειας στο χώρο της αποτέφρωσης με van ή ταξί.

Αποτέφρωση Νεκρών

Η αποτέφρωση νεκρών – μία πρακτική που στην υπόλοιπη Ευρώπη υφίσταται εδώ και δεκαετίες – αποτελεί πλέον πραγματικότητα στην Ελλάδα. Από το Σεπτέμβριο 2019, το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα Ευβοίας παρέχει υπηρεσίες αποτέφρωσης σορών και οστών από εκταφές. Το Κέντρο λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία και τις διεθνείς προδιαγραφές και διαθέτει υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης τελετών αποχαιρετισμού, καφέ/γευμάτων, διασποράς και φύλαξης της τέφρας. Επίσης, διατίθενται τεφροδόχοι και κοσμήματα ενθύμησης.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι συγγενείς ή οικείοι των θανόντων θα πρέπει να επικοινωνούν με το Γραφείο Τελετών το οποίο και αναλαμβάνει στη συνέχεια τις διαδικασίες αποτέφρωσης σε συνεργασία με το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
Τα έξοδα της αποτέφρωσης καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία όπως ισχύει και για την ταφή.
Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει τη δυνατότητα, ενώπιον συμβολαιογράφου, να ορίσει τον τύπο τελετής της κηδείας του, τον τόπο ενταφιασμού ή αποτέφρωσης, τον τρόπο διαχείρισης της τέφρας του και το/τα πρόσωπο/πα που θα εκτελέσουν την επιθυμία του (Ν. 344/1976, αρ. 35Α).
Η διαδικασία της αποτέφρωσης σορού διαρκεί 2-3 ώρες.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αποτέφρωση Οστών

Καύση των οστών στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών  στη Ριτσώνα Ευβοίας και αποδέσμευση της τέφρας σε σημείο επιλογής σας.

Από την έναρξη λειτουργίας του ΚΑΝ Ριτσώνας, έχει γίνει πολύ συχνή επιλογή η αποτέφρωση των οστών μετά την εκταφή, ειδικά στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμος οικογενειακός τάφος για να υποδεχθεί τα οστά του θανόντος.

Με την αποτέφρωση των οστών αποδεσμεύεστε από την οικονομική επιβάρυνση της διατήρησης θέσεως στο οστεοφυλάκιο, η οποία λόγω της μονιμότητας της και της συχνής συσσώρευσής της μπορεί να γίνει ένα δυσβάσταχτο έξοδο, ειδικά στις εποχές της οικονομικής στενότητας που βιώνουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα γραφεία τελετών Θωμάς βρίσκονται σε Αθήνα και Πελοπόννησο και λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο.